Päris Eesti toorainest valmistatud päris Eesti toidu tunneb poes ära Pääsukesemärgi järgi tootel. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) kuulutab kevade tulekut Eesti toidutootjatele läbi võimaluse taotleda Eesti päritoluga toorainest valmistatud toodetele peale Pääsukesemärk.

„Ootame märki taotlema tootjad, kellele on oluline kodumaise tooraine kasutamine ja kvaliteetse Eesti toidu tootmine,“ ütles Põllumajandus-Kaubanduskoja juht Ants Noot. „Märgi kaudu saab tootja aidata mitmekesistada ja tugevdada kodumaist toidutootmist ning suunata tarbijate ostuotsuseid kodumaise toidu kasuks,“ lisas Noot.

Tunnustatud Eesti toit e Pääsukesemärk on ostueelistuste uuringu järgi tarbijate hulgas kõige suurema tuntusega. Sama uuringu järgi ostab tarbija Eesti toidu puhul ennekõike usaldust, harjumuspärast maitset, mida Pääsukesemärgiga tooted pakuvad. 
EPKK on Pääsukesemärki välja andnud juba 20 aastat, Pääsukesemärgi kasutamise õigus on täna ligi 300-l tootel.
Pääsukesemärgi kasutamisõiguse saab vaid Eestis registreeritud tootja, kes kasutab oma toodetes üksnes Eesti päritoluga põhitoorainet ning kelle tooted on läbinud ka vastava hindamise.
Märgi kandmise õiguse saamiseks tuleb hiljemalt 3. maiks esitada EPKK-le avaldus koos toote kirjeldusega, millele märki soovitakse. Juhul, kui on soov lisada Pääsukesemärk mitmele tootele, tuleb täita iga toote kohta eraldi avaldus, täpsem info SIIN