Sel mehine toitev salat on igati eestilikest koostisainetest kokku komponeeritud. Rammus suitsuangerjas, meie rahvusmugul kartul, väikesed nupsikud vutimunad ja krõbedad leivakrutoonid. Lisaks veel rohkelt värsket kraami ja maitsev salat ongi nii silma kui kõhtu rõõmustamas.

Kogus: 2-le

 

Koostisained

• 1 purk (250 g) Vändra kalatooted marineeritud angerjat
• 2 viilu Meie Eesti rukkileiba
• 8 Järveotsa vutimuna, keedetuna
• 2 keskmise suurusega kartulit, keedetuna ja tükeldatuna
• 2 lühikest kurki, viilutatuna
• 6 redist, viilutatuna
• Salatirohelist
• Provansaal majoneesi
• Olivia rapsiõli
• Sidrunimahla
• Soola ja pipart

Valmistamine

Keeda vutimunad. Selleks kulub 2 minutit 30 sekundit. Jahuta külma vee all ja koori. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae tükeldatud kartulit, kuni see on kuldne. Tõsta kõrvale. Kuumuta pannil täiendav kogus õli ja prae ka tükeldatud leivakuubikuid kuni need on krõbedad.

Säti taldrikule salatiroheline, kurk ja redis. Nirista peale majoneesi ja piserda veidi sidrunimahla. Säti sinna juurde luudest puhastatud angerjas, kartulid, leivakrutoonid ning poolitatud vutimunad. Võid veel täiendavalt kogu taldrikutäie majoneesiga üle niristada. Maitsesta soola ja pipraga.