Need vana kooli kihilised kohupiima-biskviittordid on igati tõsiseltvõetavad tegijad ka uuemal ajal. Võlu peitub selle koogi puhul puhastes ja tuttavlikes maitsetes, millega ei saa alt minna. Kodumaised marjad, kollane kohev biskviit ja kohupiimakreem – söövad ja naudivad nii vanavanemad kui lapselapsed.

Kogus: 8-le

 

Koostisained

• 1 pakk Eesti Pagari heledat biskviiti
• 2 dl Farmi 35%-list koort
• 3-4 sl suhkrut
• 1 tl vanillisuhkrut
• 400 g Saida kohupiima (sobib ka Farmi teraline kohupiim)
• Marjamaa talu sügavkülmutatud jõhvikaid, vaarikaid, mustikaid vm marju
• Marjamaa talu vaarika toormoosi vm toormoosi
• Haput mahla immutamiseks

Valmistamine

Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga ning sega siis kohupiimaga.

Lõika biskviidilehed ruudukujuliseks. Tõsta üks kiht tordivaagnale ja immuta hapuka mahlaga. Määri biskviidile toormoosi ja sinna peale laota kohupiimakreem. Korda sama teise ja kolmanda kihiga. Soovi korral võid laduda ka neljanda kihi ära lõigatud servadest. Viimasele kihile määri ainult kohupiima. Kaunista kook meelepäraste marjadega. Lase enne serveerimist paari tundi jahedas seista.