Lihapalle kooreses kastmes on võimatu mitte armastada. Sellised lihapallid on tore siis lauale tõsta, kui pere taas laua äärde õhtu- või lõunasöögile koguneb. Rõõmu tunnevad nii suured kui väikesed ja alati võib kindel olla, et ise vormitud lihapallid maitsevad magusamalt kui valmiskujul poest ostetud.

Kogus: 6-8-le

 

Koostisained

• 1 dl riivsaia
• 1,2 dl piima
• 2 sl koort
• 1 suurem muna
• 2 küüslauguküünt, hakituna
• 1 sibul, hakituna
• 600 g Maks ja Moorits delikatesshakkliha
• 1 tl hakklihamaitseainet
• Hakitud värsket peterselli
• Võid
• Soola ja pipart

Koorene kaste lihapallide juurde:

• 30 g Saaremaa võid
• 2-3 sl jahu
• 5 dl veise- või kanapuljongit
• 200 g Farmi 35%-list koort
• 2 tl sojakastet
• 1 tl sinepit
• Soola ja pipart maitsestamiseks

Valmistamine

Sega kausis riivsai piima ja koorega. Lisa ka muna, sega läbi ja jäta umbes 10-ks minutiks seisma. Lisa siis hakkliha, sibul, küüslauk, maitseaine, hakitud petersell ning sool ja pipar. Sega kõik ühtlaseks ja vormi siis käte vahel 2-3 cm läbimõõduga pallid.

Kuumuta pannil pool võikogusest, lisa veidi õli ning prae osade kaupa lihapalle keskmisel kuumusel kuni need on kuldsed ja läbi küpsenud. Tõsta pannilt ja hoia soojas.

Lisa pannile ülejäänud või ja lase sulada. Lisa pannile jahu ja sega ühtlaseks. Pruunista jahu kergelt ja kalla siis pannile puljong. Kuumuta keemiseni ja lisa siis koor, sojakaste ja sinep. Lase keema tõusta ja maitsesta soola ja pipraga. Alanda kuumust ja lase vaikselt keeda, kuni kaste pakseneb. Kontrolli maitseid. Lisa kastme sisse lihapallid. Serveerides puista peale maitserohelist. Paku juurde riisi, kartulipüreed või köögivilju. Väga hästi sobib sinna kooslusesse ka pohlasalat.