Kui ühes salatis saavad kokku punapeet, rohumaa lihaveise mahlane liha, toortatar ja sibul koos küüslauguse kastmega, siis võib seda salatit ilma igasuguse liialduseta raudmeestele sobivaks koosluseks pidada. Igast koostisosast ja tema kasulikust mõjust meie kehale võiks pikalt kirjutada. Üllatav on ka see, et esmapilgul ehk pisut ootamatu kooslus suudab väga maitsva kooskõla moodustada. Tasub kindlasti järele proovida. Võib juhtuda, et leiad endale uue lemmiku

Kogus: 4-le

 

Koostisained

• 2 keskmise suurusega peeti (ca 500 g)
• 1 punane sibul, poolratastena
• 1 pakk Karni romsteeki (ca 200 g)
• 2 dl Remedyway toortatart
• 1,5 dl Tarplani küüslauguga salatikastet
• Olivia rapsiõli, praadimiseks
• Sidrunimahla
• Salatirohelist
• Hakitud värsket peterselli või murulauku
• Soola ja pipart

Valmistamine

Keera peet fooliumisse ja tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde 45-60 minutiks, kuni peet on läbi küpsenud. Tõsta ahjust, jahuta, koori ja tükelda.

Keeda tatar. Selleks tõsta toortatar potti või kastrulisse ja kalla peale vesi nii, et see jääks ca 2 cm üle tatratangu. Lisa veidi soola ja lase siis kiirelt keema tõusta. Alanda kuumus miinimumini ja keeda umbes 5 minutit. Keera kuumus ära ja jäta veel 10-15 minutiks järelkuumusesse kaane alla hauduma.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Kuivata romsteek majapidamispaberiga kuivemaks ja prae siis pannil mõlemalt poolt mõne minuti jooksul läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Jäta 10-15 minutiks puhkama ja lõika siis õhukesteks viiludeks.

Sega küüslaugukaste sidrunimahlaga.

Laota salatiroheline salativaagnale. Sinna peale säti tükeldatud peet, sibul, toortatar ja romsteegiviilud. Nirista peale salatikaste. Viimistle soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning puista peale hakitud maitserohelist.