Mõnusalt maalähedasi olekuga ja meie igiomaseid tuttavaid koostisaineid sisaldav kilupirukas on hea tahe suutäis, mida sobib serveerida nii suupistena kui ka pearoa rollis toeka viiluna. Kartuli-toortatra muretainas sobib soolaka kilutäidisega suurepäraselt ja omal moel on see eestipärane nägemus prantslaste lahtisest pirukast quiche´ist.

Kogus: 6-8-le

 

Koostisained

Kartuli-muretainas:

• 150 g keedetud kartuleid, koorituna
• 150 g RemedyWay toortatrajahu
• 100 g Saaremaa võid
• 0,5 tl soola
• veidi vett

Täidis:

• Ca 10-12 Kihnu Kala Tallinna kilu, puhastatuna
• 3 Karjamõisa talufarmi muna
• 2 dl Farmi 35%-list koort
• 300 g Farmi kodujuustu
• Rohkelt hakitud värsket tilli
• Soola ja pipart

Valmistamine

Valmista esmalt kartuli-muretainas. Selleks suru kartul kahvliga peeneks, lisa tükeldatud või, sool ja tatrajahu ning näpi kõik ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa vett, et tekkiks kokkuhakkav tainas. Võid taina valmistamisel kasutada ka köögikombaini. Keera tainas toidukile sisse ja aseta külma vähemalt pooleks tunniks. Tõsta jahutatud tainas külmast välja ja rulli jahusel pinnal ümmarguseks kettaks, mis kataks ca 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja küljed. Tõsta tainas koogivormi, suru küljed ühtlaseks, tee kahvliga põhja sisse mõned torked ning küpseta pirukapõhja 180-200 kraadi juures ca 7-10 minutit, kuni tainas on kuivaks tõmbunud, kuid mitte veel pruunistunud. Võid taina ka lihtsalt käte abil vormi põhja ja külgedele näppida.

Vahepeal sega omavahel lahtiklopitud munad koore ja kodujuustuga, maitsesta soola ja pipraga. Soola lisades ole pigem ettevaatlik, kuna kilu on ise üsna soolane. Puista eelküpsetatud pirukapõhjale hakitud värsket tilli. Sinna peale kalla muna-kodujuustu segu ja lao kilufileed. Puista ka peale hakitud tilli. Küpseta 180-200 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni täidis on kuldseks küpsenud.

Jahuta veidi ja serveeri koos värske salatiga ja keedetud kana- või vutimunadega.