Caesari salat on paljude lemmikuks ning kuigi algselt oli Caesari salati vaid Rooma salatist, krutoonidest ja parmesani laastudest koosnev, siis tegelikult annab sellest salatist mitmeid väga maitsvaid mugandusi edasi arendada. Caesari salati puhul annab talle omase maitse just salatikaste, mida võib valmiskujul lisada. Parmesani juustulaastude asemel võib aga kasutada kodumaist Saare Old juustu. Karni rohumaaveise laagerdatud minutpihv lisab salatile toekust ja, nii nagu nimigi lubab, valmib see vaid minutite jooksul.

Igal juhul võib kindel olla, et ka teistmoodi Caesari salat on väga maitsev ja toitev salat.

Kogus: 4-le

 

Koostisained

• 1 Rooma salati pea, tükkideks rebituna
• 1 pakk Karni minutipihvi (ca 200 g)
• 50 g Saare Old juustu, õhukeste laastudena või riivituna
• 200 g kirsstomateid, poolitatuna
• 2-3 viilu ciabattat või muud pagarisaia
• 4-5 sl Tarplani Caesari kastet
• Õli
• Soola ja pipart
• Küüslaugupulbrit, soovi korral
• Värskeid ürte (nt tüümiani)

Valmistamine

Rebi ciabatta väiksemateks tükkideks. Piserda õli ja soola ning soovi korral ka küüslaugupulbriga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti ahjus 200 kraadi juures mõned minutid, kuni krutoonid on krõbedad. Tõsta ahjust ja jahuta.

Kuumuta pannil õli. Patsuta liha majapidamispaberiga kuivemaks ning prae minutipihvi minut-paar mõlemalt poolt. Jäta 10-15 minutiks puhkama ja lõika siis viiludeks.

Sega väiksemateks tükkideks rebitud Rooma salati Caesari kastmega. Laota salativaagnale. Säti sinna peale poolitatud kirsstomatid, krutoonid ja juustulaastud. Kõige viimasena lisa veiselihaviilud. Viimistle soola ja pipraga ning soovi korral värske tüümiani või mõne muu ürdiga). Serveeri kohe.