Külmutatud koogid on mõnus vaheldus tavalistele tortidele ja kookidele. Boonuseks on imelihtne valmistusviis ehk siis ahju ei ole vaja isegi sisse lülitada. Teisisõnu on tegemist jäätisekoogiga, kus küpsisepurust põhjale on sätitud jäätunud kreem. Koogile lisab särtsakust hapukasmagus vaarika toormoos, samas võid  lisada koogile ka muid marju või toormoose.

Kogus: 8-10-le (22 cm läbimõõduga vorm)

 

Koostisained

Küpsisepuru:

• 150 g Rõngu Pagari Digestive küpsise puru
• 50 g Saaremaa võid, sulatatuna

Toorjuustukiht:

• 2 dl Farmi 35%-list koort
• 1 tl vanillisuhkrut
• 200 g Farmi toorjuustu, toasoojana
• 200 g kondenspiima
• 1 laimi mahl
• Serveerimiseks Marjamaa talu toormoosi või marju

Valmistamine

Sega küpsisepuru võiga ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Suru näppudega küpsisepuru tugevalt kinni.

Vahusta koor vanillisuhkruga. Sega toasoe toorjuust ja kondenspiim ja ühenda siis omavahel vahukoor ja toorjuustusegu. Lisa laimimahl ning sega kõik ühtlaseks. Kalla küpsisepurule ja tõsta siis sügavkülma vähemalt 6-ks tunniks, et kook jõuaks läbi külmuda. Umbes 20 minutit enne serveerimist tõsta kook toasooja ja lõika kooki kuuma vette kastetud noaga. Serveeri juurde värskeid marju või marjakastet.