Võileib võib olla tavaline või siis hoopis üllatusi pakkuv ja pisut teistlaadne, kui argipäevahommikul tavaks saanud. Musta leiba ja kilu teemal saab oma fantaasiat rakendada küll nii, et tulemuseks on maitsvad, värvikirevad ja kõhtu nurruma panevad kooslused. Siin võileibadel saavad kokku erkroheline mahe hernekreem, munapuder, vutimunad ja erinevad kilud. Võileivad ise on aga nii pilkupüüdvad, et sobiksid kasvõi pidulauale.

Kogus: 2-le

 

Hernekreemi, vürtsikilu ja vutimunadega leivad

• 2 viilu Eesti Pagari musta rukkileiba
• 2 vutimuna, keedetuna
• 6 Briisi vürtsikilufileed
• Sibularattaid
• Serveerimiseks idusid ja hakitud murulauku või tilli

Hernekreem:

• 300 g rohelisi herneid (külmutatud või värskeid)
• 1-2 sl Lemmik provansaal majoneesi
• Soola ja pipart
• Veidi sidrunimahla

Valmistamine

Valmista esmalt hernekreem. Selleks aja kastrulis keema soolaga maitsestatud vesi ja keeda herneid 3-4 minutit. Jahuta külma vee all. Tõsta siis blenderisse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soola, pipraga ja sidrunimahlaga.

Tõsta leivaviilule hernekreemi. Sinna peale säti vürtsikilufileed, kooritud ja poolitatud vutimunad ning sibularõngad. Viimistle hakitud murulaugu või tilliga ja laota peale idusid.

 

Munapudru ja skandinaavia stiilis kilufileega võileivad

• 2 viilu Eesti Pagari rukkitaskut, röstituna
• 6 Briisi Skandinaavia kilufileed
• Värsket kurki, redist, kirsstomateid
• Värsket hakitud murulauku või tilli

Munapuder:

• 2 Eggo tervisemuna
• 1 sl hapukoort
• Soola ja pipart
• praadimiseks võid

Valmistamine

Sega munad kausis koos hapukoorega. Sulata pannil või ja kalla siis pannile munasegu. Sega muna spaatliga nii, et moodustub munapuder. Maitsesta soola ja pipraga.

Säti munapuder röstitud leivale. Sinna peale tõsta kilufileed ja viimistle värske kurgi, redise või kirsstomatitega. Puista peale hakitud värskeid ürte.