Juustuküpsised on mõnusad kas niisama krõbistamiseks või siis suupistelauale sättimiseks. Nende juustuküpsiste puhul on plussiks veel eriti lihtne valmistuskäik ning koostisainete nimekirigi koosneb vaid kolmes komponendist – juust, jahu ja või. Kõik  igati ausad Eestimaised tooted. Juustuküpsiste puhul võib kasutada Saarema kadakamaitselist juustu, mis annab neile eriti mõnusa maitsenüansi. Jahu võib olla kas tavaline nisujahu või siis täisterajahu. Viimane aitab küpsistele mõnusalt koreda maitse anda ja muudab nad ka tervislikumaks.

Kogus: ca 15 küpsist

 

Koostisained

• 200 g Saaremaa Kadaka juustu, peenelt riivituna
• 100 g Saaremaa soolahelvestega võid
• 100 g Tartu Milli täistera nisujahu

Valmistamine

Sega sulatatud või jahu ja juustuga ühtlaseks. Vormi tainas palliks, keera majapidamiskile sisse ja tõsta umbes tunniks jahedasse. Jahtunud tainast vormi 4-5 cm jämedused vorstikesed ja nendest lõika omakorda ca 0,7 cm jämedused kettad. Tõsta ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta 10-15 minutit, kuni küpsised on krõbedad ja hakkavad kuldseks küpsema.